tisdag 3 februari 2009

Resa

Resan till Norrköping var jättebra, trevligt att träffa R igen. Lite trångt är det i rummet men vad gör det bara man får träffas. När vi kom dit på kvällen så packade vi in våra saker på rummet och sen drog vi till en pizzeria efter gatan, finns flera pizzerior och restauranger efter den gatan. Men vi gick till den vi var på förra gången en med trevlig personal och gratis dricka :-) Jag och R tog en varsin calzone med gyro-kött i mums filibabba, flickorna fick dela på en pizza och efter V:s önskemål så blev det en hawaii.

Lördagen började med att R och jag gick till Hemköp och köpte frukost till oss: mjölk, youghurt, bröd, flingor och ost. Obo´y och smör kunde R plocka fram ur sina skåp :-) flickorna klädde på sig och sen for vi till Linköping och besökte IKEA. Oj vad mycket man vill ha när man är där, synd bara att pengarna inte riktigt finns till. R fick i alla fall sina bokhyllor som han blev lovad i julas, två vanliga Billy hyllor och en liggande Billy hylla som han ska ha mellan de andra två.
Sen for vi ut till underbara gamla Linköping, en stadsdel i Linköping med gammalt inslag.



Gör en resa tillbaka i tiden!

I Gamla Linköping och på Valla finns sammanlagt omkring åttio byggnader, som alla flyttats från Linköpings stad med omnejd. Av dessa har ett femtontal museiinteriörer.

I flera hus är originalinteriörerna bevarade. Sådana tidstypiska dokument är det Anderssonska hemmet i Solliden och Carin Nilsons villa.

Den idylliska småstadsmiljön berättar om livet i gångna dagar. Besök våra museer, hantverkare och butiker eller bara strosa runt på Gamla Linköpings kullerstensgator!

Så ska ni till Linköping eller dess närhet så besök gärna Gamla Linköping, vi hamnade där i lördags av en anledning och det var att vi skulle besöka Cloettas chokladbutik som ligger där. Men vi kommer att besöka den flera gånger, V vart alldelens lyrisk när hon såg hur gammalt och fint det var. Så till sommaren ska det bli ett till besök när det är varmt och skönt och även till julen när de har jultema där.

Nej nu blir det ett avbrott i resan ;-) ska uppsöka tvättstugan och leka lite med lilla S.

På återseende, puss puss

Inga kommentarer: