måndag 26 december 2011

Julafton och brandbilar!!

Och som sagt det blev julafton även detta år...

Tomten hade varit på besök under natten när vi sov...alla barnen hade fått ett varsit paket som väntade på dem när de hade vaknat. Och som vanligt så var det en tidning och godis i paketet...lite sysselsättning så här på julaftonsmorgon.

Vi åt frukost och eftersom det var en lördag så blev det ju även melodikryss-spelande...spelar ju ingen roll att det var självaste julafton =D är det melodikryss så är det =D

Mor och far kom och då blev det till att börja fixa med mat...men jag och Jenny vi smet i väg till ica för att handla en ram...och vi var inte ensam på ica kan jag ju säga...många som smitit hemmifrån ;) nästan hela parkeringen var full med bilar.

Och även i år så fick vi väldigt god mat...smakade bra med julmat...oj vad mätt jag blev.

Sen så blev det Kalle Anka och hans vänner som alltid...traditioner...traditioner.

Men det var en stackare som inte fick vara med...han fick äta mat men sedan var det bara att byta om för att åka iväg och jobba...ingen Kalle och inga julklappar för Emil...men han var lika glad för det han.


Och sedan blev det julklappsutdelning...klappar i mängder var det...men var kameran tog vägen vet jag inte för det blev då inte några kort tagna under tiden...hmm...fotografen kanske tog julledigt.

Här kommer några kort i från dagen i alla fall.

Morfar Janne

Tom och Leif med det fina julklapps halsbandet han fått av Selma

En julfin Selma med slips






Det blev kväll och den kvällen slutade väl inte direkt som man vill att en kväll ska sluta =( Jag och Leif satt och tittade på tv när det började lukta väldigt, funderade om det var något ljus som vi glömt men det kom liksom utifrån...hundra tankar far genom huvudet innan man får klarhet i vad det är för något som händer.

Det var som fyrverkeri i skorstenen ute i pannrummet...Leif sprang mellan pannrum och skorstenen men konstaterade snart att vi behövde hjälp för att släcka "sotelden" i skorstenen. Det blev till att kalla på brandkåren som snabbt var på plats.





Två brandbilar och en timmes arbete sedan så var elden ett minne blott...

Vi fick naturligtvis inte elda mer innan skorstenen hade blivit besiktigad igen...som tur var så hade vi en elpatron...men tji fick vi...den fungerade inte utan vi vaknade upp till ett kallt hus, inte undra på att jag hade legat och frusit under natten. Men vi hade tur...halv tio så ringde sotaren och ville komma förbi och kika...tack för att det finns joursotare och ett stort tack även till brandkåren som snabbt var på plats.

Inga kommentarer: